Ползване на „бисквитки“ (cookies) и политика за поверителност (Регламент 2016/679 – GDPR)

  1. Ползване на „бисквитки“ (cookies)

Питали ли сте се някога какви са тези „бисквитки“, с които всяка уеб страница, която посетите, Ви „плаши“? Или защо е толкова необходимо съгласието Ви за ползването им? А какво ще стане, ако не го дадете или го оттеглите? В следващите кратки редове, ще Ви изясним с няколко думи тези въпроси.

А. Какво представляват т.нар. „бисквитки“?

Бисквитките, използвани от уеб страниците, са файлове, които съхраняват информация в уеб браузъра на посетителя. Те позволяват на уеб страниците да „разпознават“ своите посетители, техните предпочитания, настройките, които са направили, както и действията, които са извършили. И тъй като нашата страница сама по себе си е информационна, нашите бисквитки събират минимално количество информация за Вас – нашите посетители.

Б. Каква информация събираме?

Уеб страници на онлайн магазини, медицински лаборатории и др. подобни се нуждаят от много повече информация за Вас, отколкото ние. Затова, бисквитките на нашата уеб страница, са следните:

• „Бисквитки“ на Google Analytics

Google Analytics е уеб услуга, предоставяна от Google за съставянето на детайлна статистика за посетителите на уеб сайтове. Данните, събирани чрез нея са анонимни, т.е. ние не можем да идентифицираме конкретния потребител, посетил сайта ни, но можем да видим, че са ни посетили например трима български потребители от мъжки пол, които са чели секцията „Земеделие и животновъдство“.

Статистиката се формира на сървъра на Google в съответствие с тяхната политика за поверителност.

 

Ние нямаме контрол върху данните, събрани чрез тази услуга, но можем да ги ползваме за анализиране на интересите на нашите посетители с цел подобряване на обслужването и съсредоточаване на работата ни именно в областта на тези интереси.

Повече информация относно това какво представлява Google Analytics, можете да намерите тук.

• „Бисквитки“ от социалните мрежи

Тъй като нашият сайт е свързан със социалните мрежи Facebook и LinkedIn, техни „бисквитки“ могат да отчетат посещението Ви на нашата страница. Това са т.нар. „бисквитки“ от трети страни и за да научите повече за тях, трябва да посетите страниците съответно на Facebook и на Linkedin.

 

В. Как да деактивираме „бисквитките“?

Бисквитките“ на Google Analytics можете да деактивирате, като последвате следния линк.

За да блокирате „бисквитките“ на Facebook и LinkedIn, трябва да използвате настройките на браузъра си, като отворите функцията „Помощ“.

Г. Какво ще стане, ако деактивираме „бисквитките“?

При деактивиране на „бисквитките“ на Google Analytics, няма да се отчита, че сте посещавали сайта ни, нито ние ще можем да виждаме Вашето посещение и няма да има как да го използваме за съставяне на статистиката ни с цел подобряване на съдържанието, според интересите на нашите потребители.

При блокиране на „бисквитките“ на Facebook и LinkedIn ще се изключи функцията за споделяне.

Във всички случаи, деактивирането на бисквитките не би следвало да попречи на правилното функциониране на сайта и възможностите за използването му. В случай, обаче, че все пак срещнете някакви проблеми с ползването на сайта ни при деактивиране на бисквитките, не се колебайте да се свържете с нас!

  1. Политика за поверителност

Личните данни на всички граждани са неприкосновени и защитени от законодателството и по – специално от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните) – GDPR и от Закона за защита на личните данни.

Важно е да знаете, че никой няма право да събира, обработва и съхранява Вашите лични данни без Вашето изрично съгласие, както и за предварително определени цели.

А. Какви лични данни събираме, как го правим и за какво ги използваме?

Личните данни, които събираме, обработваме и съхраняваме са две имена, адрес на електронна поща (email) и телефонен номер. Това става чрез:

Платформата „е-Адвокат“:

Когато имате специфичен правен проблем и искате да Ви предоставим консултация по него, ние се нуждаем от информация относно Вашето име, телефонния Ви номер и адреса на електронната Ви поща. Тези данни са ни необходими, за да можем да осъществим с Вас обратна връзка, както и при необходимост да изясним по – подробно въпросите относно Вашия казус с цел предоставяне на адекватно правно обслужване.

Формата за контакт

Когато не се нуждаете от онлайн правна консултация, но искате да попитате нещо или да споделите с нас това, което Ви вълнува или да ни дадете своите препоръки, следва да попълните формата за контакт, като посочите двете си имена, телефонния си номер и адреса на електронната си поща. Тези данни са ни нужни, за да можем да се свържем с Вас при необходимост.

Формата за абонамент

Ако се интересувате от конкретна правна сфера и желаете да следите статиите и новините, които публикуваме по отношение на нея, можете да се абонирате безплатно за съответната секция. Формата за абонамент изисква попълването на две имена и адрес на електронна поща. Тези данни са ни необходими, за да знаем как да се обърнем към Вас, както и къде да Ви изпратим съответната статия.

Б. Споделяне на лични данни с трети лица

Ние НЕ споделяме Ваши лични данни с трети лица, освен с други специалисти, с които работим по казусите Ви, но само след Ваше изрично съгласие, дадено при сключване на договор за правна помощ.

В. Какви са Вашите права относно събирането, съхраняването и обработването на личните Ви данни?

На първо място, можете да изискате информация от нас какви Ваши лични данни се съхраняват в регистрите ни.

На второ място, можете да поискате от нас да заличим личните Ви данни от нашите регистри, ако е отпаднало законовото основание за тяхното съхранение.

На трето място, можете да поискате Вашият email да бъде отписан от листа ни с абонаменти.

Предоставянето на лични данни и оттеглянето на дадено съгласие за събиране, обработване на съхранение на лични данни е изцяло доброволно и зависи единствено и само от волята на потребителя!

3. Последна версия на Политиката на Гугъл, в сила от 22.01.2019, можете да намерите на  следния адрес.